Tourist-Channel Slovakia: New homepage!
Test
19.01.2025
Kliknite a pozrite si Hit na dnes!Kliknite a pozrite si Hit na tento týždeň!Klknite a pozrite si Hit na tento mesiac!Kliknite a pozrite si Hit na tento rok!Nachádzate sa na stránkach www.tourist-channel.sk v slovenskom jazyku!Nachádzate sa na stránkach www.tourist-channel.sk v slovenskom jazyku!Stránky www.tourist-channel.sk v anglickom jazyku!Stránky www.tourist-channel.sk v anglickom jazyku!
 


Reštauračné zariadenia




Členovia: Sídlo:





Zväz hotelov a reštaurácií Slovenskej republiky



Hotel und Gaststättenverband der Slowakischen Republik
The Slovak Association of Hotels and Restaurants



Zväz hotelov a reštaurácií Slovenskej republiky bol založený v októbri 1993 ako dobrovoľná, nepolitická, záujmová, odborná organizácia v Slovenskej republike so sídlom v Banskej Bystrici.


Cieľom zväzu je podporovať svojich členov v podnikateľskej činnosti a najmä:
-  zastupovať a presadzovať záujmy členov, navrhovať a spolupôsobiť pri tvorbe legislatívnych    a hospodárskych opatrení pre hotelierstvo a cestovný ruch,
-  vypracúvať zásady a odporúčania na poskytovanie služieb poskytovať právnu pomoc a    poradenské služby,
-  zabezpečovať informovanosť členov, sústreďovať a spracúvať informácie o hotelierstve a    cestovnom ruch,
-  koordinovať záujmy členov, zabezpečovať ich spoluprácu v obchodnej a propagačnej    činnosti a v práci s verejnosťou,
-  zastupovať záujmy členov v medzinárodných mimovládnych organizáciách a spolupracovať    so zahraničnými zväzmi hotelov a reštaurácií,
-  spolupôsobiť pri vytváraní vzdelávacích programov pre hotelierstvo a cestovný ruch,    formulovať požiadavky na pripravenosť absolventov odborných škôl pre prax,
-  organizovať vzdelávacie programy pre pracovníkov v hotelierstve a cestovnom ruchu,    organizovať zahraničné stáže a výmeny,
-  spolupracovať s výrobcami hotelových a reštauračných zariadení, dodávateľmi tovaru a    služieb,
-  koordinovať a zabezpečovať účasť na medzinárodných výstavách cestovného ruchu,    hotelierstva a gastronómie,
-  spolupracovať pri vydávaní odbornej literatúry a časopisov,
-  rozvíjať systémy rezervovania a podporovať zapojenie do medzinárodných sietí    rezervovania.


Na plnenie programových cieľov sú zriadené pracovné komisie:
- pre ekonomiku a stratégiu hotelových a reštauračných služieb,
- pre etiku podnikania a vzťahy s obchodnými partnermi,
- pre technologické trendy, štandardizáciu služieb a vzťahy s výrobnými partnermi,
- pre marketing a prácu s verejnosťou,
- pre ľudské zdroje a vzdelávanie,
- pre medzinárodné vzťahy.


Členskú základňu tvoria:
    1) riadni členovia - právnické alebo fyzické osoby, ktoré podnikajú v hotelierstve a v                                        pohostinstve,
    2) pridružení členovia - právnické alebo fyzické osoby a nezávislé fyzické osoby, ktoré majú                                           záujem o spoluprácu so zväzom a jeho členmi.


V súčasnosti má Zväz 130 členov.

O činnosti zväzu priebežne informuje verejnosť mesačník Cestovateľ a členov Obežník ZHR SR. V súčasnom období sme iniciovali novelizáciu resp. spracovanie úplne novej vyhlášky č. 125/95, ktorá rieši kategorizáciu ubytovacích a pohostinských zariadení, keďže súčasné znenie neakceptuje doterajší stav hotelov a nerieši otázku kvality poskytovaných služieb komplexne. Našou snahou je nový materiál koncipovať ako odporúčanie pre ubytovacie zariadenia, ktoré budú vychádzať z medzinárodných zvyklostí v tejto oblasti s dôrazom za zvyšovanie prestíže a kvality poskytovaných služieb v slovenskom hotelierstve a pohostinstve.

   Od roku 1997 sa pod záštitou Zväzu hotelov a reštaurácií SR realizuje program "Možnosť voľby ako služba zákazníkom". Na Slovensku je program mimoriadne aktuálny v súvislosti s požiadavkami "Zákona o ochrane nefajčiarov", ktorý vstúpil do platnosti 1. 7. 1997. Tento program je oficiálne uznaný vybranými kontrolnými orgánmi ako alternatívne riešenie požiadaviek uvedeného zákona.

Od roku 1998 sa Zväz hotelov a reštaurácií SR pripája ku iniciatíve IHEI, ktorú Medzinárodná asociácia hotelov a reštaurácií IHRA nazvala GREEN MANAGEMENT. Ide o iniciatívu organizovanú pod záštitou Charlesa princa Waleského a jej cieľom je podporovať aktivity hotelového priemyslu pre zlepšovanie životného prostredia znižovaním odpadu a emisií.

Info:
         e-mail: trade@ba.psg.sk
         tel.: 00421-903447629, 00421-650340155
   
Atrakcie
      
E-mailujte nám
 
domov

hore