Jelovnik - Jedálny lístok:
Hladna predjela/Sudené predkrmy:
Istarski pršut/údená šunka
Hladni narezak/nárez zo salámu
Sardine u ulju/sardinky v oleji
Masline/olivy
Juhe/polievky:
Goveda/hovedzia
Juha od povrča/zeleninová
Juha od rajčice/pradajková
Ribe i ljuskari/ryby a korýše:
Zubataz/druh morskej ryby
Orada/orada, morská ryba
Brancin/druh morskej ryby
List/kambala, morská ryba
Ribon/druh morskej ryby
Oslič/morslá šťuka
Ugor/morský úhor
Skuše/makrely
Lignje/chobotnice
Jastog/langusta
Škampi/morskí krabi
Dagnje/druh škeblí
Školjki/škeble
Jela po narudžbi/jedlá na objednávku:
Odrezak/rezeň
Teleči odrezak/teľací rezeň
Bečki odrezak/viedeňský rezeň
Pile na žaru/grilované kura
Pohano pile/pečené kura
Svinjski kotlet/bravčová kotleta
Pohani svinjski kotlet/obalovaná bravčová kotleta
Miješano meso na žaru/niekoľko druhov mäza na rošte
Teleča jetra na žaru/teľacipečeň na rošte
Džulbastija/hovädzí rezeň s cesnakom, cibulou a feferonakmi
Džuveč/zeleninové rizoto s mäsom
Mučkalica/dusené kúsky maäsa s cibulou, paprikou a paradajkami
Pljeskavica/smažená placka z mletéo mäsa, feferoniek a cibule
Prilozi/prílohy:
Prženi krumpir/hranolky
Riža, pirinač/ryža
Mrkvica/mrkva
Mahune/fazulové lúsky
Grašak/hrášok
Salate/šaláty:
Zelena/hlávkový
Kupus/kapustový
Cikla/z červenej repy
Rajčice/paradajky
Krastavci/uhorky
Piče/nápoj:
Otvorene vina/rozlievané vína
Kvalitetna vina/značkové vína
Čuvena vina/lepší druh značkových vín
Pjenušaa vina/šumivé vína
Specijalna vina/dezertné vína
Lozovačka rakija/destilát z hrozna
Kruškovac/sladký likér z hrušiek
Vlahovac/horký likér podobný fernetu
Pelinkovac/nahorklý likér
Travarica/destilát z rôznych tráv
Orahoac/destilát z orechov
Istra bitter/nahorklý aperitiv
Cynar/horký aperitív z artyčokov
|